19:00

Qviding FIF

Referat

Referat: Lindome GIF - Qviding FIF

Från vinst i seriepremiären mot Jonsered med 6-0 till förlust i hemmapremiären mot Qviding i ösregn med 2-4. Det svänger fort i idrotten ibland!
Zebrorna startar matchen på ett positivt sätt och skapar flera farliga nästan chanser de första 10 minuterna av matchen utan att komma fram till något riktigt avslut på mål. Qviding tar sig in i matchen och skapar en dubbelchans efter 10 minuter när man tar sig in till höger i Lindomes straffområde och träffar först ena stolpen och sedan den andra. Ett par minuter senare kommer Qviding återigen fram på högerkanten och frispelar Max Eriksson i straffområdet och han skjuter distinkt in ledningsmålet för bortalaget. Efter ledningsmålet böljar spelet fram och tillbaka men det är Qviding som för spelet med ett klart bättre försvarsspel där de vinner de flesta duellerna med sitt effektiva presspel. Qviding är också mer varierade i sitt passningsspel än hemmalaget. I 25.e minuten får Qviding en frispark som är nära att resultera men Jens i Lindomemålet räddar med hjälp av sin ribba och hindrar Qviding från att utöka ledningen. Efter en halvtimma slarvar Zebrornas rejält i sitt försvarsspel och en ensam Filip Trajanovski kan enkelt mot fyra passiva Zebror nicka in bollen bakom Jens Bergendorf. Sista kvarten av första halvlek skapar Zebrorna fyra bra möjligheter till reducering. Första möjligheten får Hugo Hedén som frispelad till vänster i straffområdet tvingar Qvidings målvakt till en vass parad och nästa chans strax efter får Adam Wästlund men än en gång gör Qvidings målvakt en kvalificerad räddning ut till hörna för Zebrorna. Under de följande minuterna skapar Lindome ytterligare två riktigt skarpa målchanser men vid båda tillfällena missar spelarna målet med skott över av Donat Zejnullahu och därefter Emil Karlsson från nära håll på inlägg från vänster.
Till andra halvlek gör Zebrorna två byten och in kommer Rida Madoun och Jonathan Stolth. Matchstarten i andra halvlek är lite avvaktande men 8 minuter in kommer 0-4 och än en gång är det tveksamt försvarsspel från Lindomespelarna som bäddar för baklängesmålet denna gång. Efter 0-4 gör Lindome ytterligare tre byten, först Noah Mannerström och sedan Alexander Nilsson och Joel Gustavsson Miller. Sakta men säkert börjar Zebrorna ta sig in mer och mer i matchen och skapar tre riktigt bra avslut på mål innan Noah Mannerström på ett fint högeranfall mycket kallt slår in 1-4. Zebrorna får efter reduceringsmålet lite luft under vingarna och fortsätter sitt vägvinnande spel och kan 10 minuter från slutet göra ännu ett reduceringsmål på inspel av Alex Rasheed till Joel Gustavsson Miller. Zebrorna fortsätter jaga ytterligare mål och skapar ett par bra avslut som Qvidings målvakt skickligt avvärjer och kan välförtjänt fira lagets trepoängare vid slutsignalen.
Zebrorna tackar publiken för visat stöd och får slicka såren och ladda för nästa match på lördag 13/4 borta mot seriefavoriten Astrio.