14:00

Lindome GIF

Referat

Referat: Laholms FK - Lindome GIF

Femte matchen för året i Div 2 västra Götaland borta mot Laholm på naturgräs kändes på förhand som en tuff uppgift för Zebrorna. Matchen blev en jämn historia som Lindome tillslut stod som segrare i mycket tack vare en bra start och en strong sista fjärdedel av matchen. Laholm startar bäst och har två vassa avslut första tio minuterna där man trots mycket bra avslutslägen inte lyckas träffa målet. Efter Zebrornas lite tveksamma start kommer laget fram i ett bra anfall på högerkanten och Socras Lutondo Luzayadio snappar upp inlägget från Rida Madounl och chippar elegant in bollen bakom Laholms målvakt. Spelet ute på planen är ganska jämt med lite övertag för Zebrorna som får ett mål bortdömt för en knapp offside. Efter en kvart får Laholm en hörna som Jens i målet resolut boxar undan och tvingar Laholm till att spela sin egen målvakt. Zebrorna fångar upp uppspelet från Laholms målvakt och Donat Zejnullahu kan snyggt prickskjuta in bollen i Laholms mål. Laholm skapar efter 0-2 underläget en hörna där de är mycket nära att få in sitt första mål för dagen men Jens Bergerndorf i Zebramålet gör två fina ingripanden och kan snyggt freda sitt mål från påhälsning. Spelet böljar här lite fram och tillbaka med en riktigt bra målchans för Lindome. Tyvärr drar zebrorna på sig en lite onödig frispark utanför sitt eget straffområde i den 24:e minuten som Laholm otagbart prickskjuter in i mål bakom Jens till reducering 1-2. Resten av halvleken är ganska jämn där lagen skapar några chanser var. Laholm är starka på sina offensiva hörnor och Zebrorna har flera bra försök centralt i banan med fina instick till forwards som tyvärr är lite offside vid ett par tillfällen.
Andra halvlek startar lite tveksamt från Zebrorna och redan i 52:a minuten kan Laholm kvittera efter dåligt försvarsspel från Lindomes sida. Följande 10 minuter i matchen efter Laholms kvittering sätter hemmalaget Zebrorna under hård press med flera hörnor och något riktigt bra avslut som Jens i målet fint räddar. Lindome tar sig så sakteliga in i matchen igen och spelar sig fram till ett friläge som i sin tur resulterar i straffspark efter att Alex Rasheed blir fälld. Straffen från Donat Zejnullahu räddas tyvärr av hemmalaget målvakt. Zebrorna tar för sig mer och mer i matchen som är mer kamp än skönspel från båda lagens sida och med 6 minuter kvar spelar sig Lindome fram till en vänsterfrispark. Frisparken tar Donat Zejnullahu hand om och slår den med stor precision till Kevin Fransson som snyggt forcerar in vinstmålet. Resten av matchen är mer kamp än skönspel och båda lagen har ett par bra målchanser och vi minns kanske bäst när Joel Miller blir helt fri inne i straffområdet men överlistas av hemmalagets målvakt som gör en kvalificerad räddning på avslutet. Matchen är slut och Zebrorna kan se fram mot en go bussresa hem med tre poäng i bagaget efter en tuff och jämn match mot en stark motståndare. Ny match om en vecka söndagen den 5 maj mot Hittarp Välkomna alla!