• Referat: BK Astrio - Lindome GIF

Bortamatch mot seriefavoriten Astrio från Halmstad blev en tuff lördagsuppgift för Lindome. Förlust med 3-0 och en tung hemresa efter en klar vinst för hemmalaget. Första halvlek är en match nästan helt utan klara målchanser för något av lagen. Astrio är närmast men Zebrornas täta försvarsspel gör det svårt för Astrio att komma till avslut och hemmalaget har inte ett enda avslut på mål. Inte heller Zebrorna kommer till några riktigt bra avslut på mål i första halvleken. Astrio har störst bollinnehav med sitt kortpassningsspel över hela planen medan Lindome missar en del avgörande passningar i bra lägen för att få till bra avslutslägen. Oavgjort är ett ganska logiskt resultat sett till matchbilden och det faktum att båda lagen har så svårt att komma till avslut på mål. Inför andra halvlek byter Zebrorna två spelare och in kommer Alexander Nilsson och Adam Negm El Din. Lindome startar andra halvlek bra och sätter lite högre press på Astrio och får därför ett par ganska bra lägen till avslut men spelarna har förtvivlat svårt att träffa målet. Sextio minuter in i matchen går Zebrorna bort sig lite och Astrio kommer in i gästernas straffområde och får till en hörna från vänster. Hemmalaget slår en kort hörna som Zebrorna får undan men på andrabollens inlägg kan Astrio helt fri nickskarva in ledningsmålet bakom Jens i Lindomemålet. Direkt efter Astrios ledningsmål kommer Emil Karlsson in i straffområdet två gånger om men vid båda tillfällena räddar hemmalagets målvakt Emils avslut. 2-0 för hemmalaget kommer redan sex minuter efter första hemmalaget och är lite symptomatiskt för matchen då vi är lite tveksamma och otydliga i vårt närkampsspel inne i straffområdet och mycket slarvigt släpper till målskottet för Astrio. Zebrorna gör sina sista byten efter 2-0 målet för att om möjligt forcera och få till en förändring av matchen och in kommer Roberto, Hugo och Rida. Spelet böljar nu fram och tillbaka och efter ett vänsteranfall får Astrio ännu en hörna som de ganska enkelt gör 3-0 på. Sista kvarten av matchen kännetecknas av ganska oorganiserat spel från båda lagen och det är bara att gratulera Astrio till en välförtjänt seger mot ett ganska uddlöst Lindome. Det är sällan som Zebrorna bara har tre avslut på mål men idag var en sådan dag där spelarna inte alls fick till anfallsspelet speciellt bra. Ny vecka och vi ser vi fram mot derby mot Landvetter fredagen den19:e april hoppas våra fans kommer tillbaka och hejar fram oss till nästa trepoängare för året. Kämpa! Herr för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Lindome GIF - Qviding FIF

Från vinst i seriepremiären mot Jonsered med 6-0 till förlust i hemmapremiären mot Qviding i ösregn med 2-4. Det svänger fort i idrotten ibland! Zebrorna startar matchen på ett positivt sätt och skapar flera farliga nästan chanser de första 10 minuterna av matchen utan att komma fram till något riktigt avslut på mål. Qviding tar sig in i matchen och skapar en dubbelchans efter 10 minuter när man tar sig in till höger i Lindomes straffområde och träffar först ena stolpen och sedan den andra. Ett par minuter senare kommer Qviding återigen fram på högerkanten och frispelar Max Eriksson i straffområdet och han skjuter distinkt in ledningsmålet för bortalaget. Efter ledningsmålet böljar spelet fram och tillbaka men det är Qviding som för spelet med ett klart bättre försvarsspel där de vinner de flesta duellerna med sitt effektiva presspel. Qviding är också mer varierade i sitt passningsspel än hemmalaget. I 25.e minuten får Qviding en frispark som är nära att resultera men Jens i Lindomemålet räddar med hjälp av sin ribba och hindrar Qviding från att utöka ledningen. Efter en halvtimma slarvar Zebrornas rejält i sitt försvarsspel och en ensam Filip Trajanovski kan enkelt mot fyra passiva Zebror nicka in bollen bakom Jens Bergendorf. Sista kvarten av första halvlek skapar Zebrorna fyra bra möjligheter till reducering. Första möjligheten får Hugo Hedén som frispelad till vänster i straffområdet tvingar Qvidings målvakt till en vass parad och nästa chans strax efter får Adam Wästlund men än en gång gör Qvidings målvakt en kvalificerad räddning ut till hörna för Zebrorna. Under de följande minuterna skapar Lindome ytterligare två riktigt skarpa målchanser men vid båda tillfällena missar spelarna målet med skott över av Donat Zejnullahu och därefter Emil Karlsson från nära håll på inlägg från vänster. Till andra halvlek gör Zebrorna två byten och in kommer Rida Madoun och Jonathan Stolth. Matchstarten i andra halvlek är lite avvaktande men 8 minuter in kommer 0-4 och än en gång är det tveksamt försvarsspel från Lindomespelarna som bäddar för baklängesmålet denna gång. Efter 0-4 gör Lindome ytterligare tre byten, först Noah Mannerström och sedan Alexander Nilsson och Joel Gustavsson Miller. Sakta men säkert börjar Zebrorna ta sig in mer och mer i matchen och skapar tre riktigt bra avslut på mål innan Noah Mannerström på ett fint högeranfall mycket kallt slår in 1-4. Zebrorna får efter reduceringsmålet lite luft under vingarna och fortsätter sitt vägvinnande spel och kan 10 minuter från slutet göra ännu ett reduceringsmål på inspel av Alex Rasheed till Joel Gustavsson Miller. Zebrorna fortsätter jaga ytterligare mål och skapar ett par bra avslut som Qvidings målvakt skickligt avvärjer och kan välförtjänt fira lagets trepoängare vid slutsignalen. Zebrorna tackar publiken för visat stöd och får slicka såren och ladda för nästa match på lördag 13/4 borta mot seriefavoriten Astrio. Herr för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Jonsereds IF - Lindome GIF

Seriestart i div 2 Västra Götaland mot Jonsered nykomling i tvåan och seger för Zebrorna med 6-0. Riktigt gott påskgodis för Lindome och en skön start på seriespelet. Zebrorna tog direkt tag i matchen och dominerade med stort bollövertag mot ett lågt liggande Jonsered. Redan i tionde minuten kommer Zebrorna fram i ett högeranfall och Emil Karlsson kan snyggt raka in bollen vid första stolpen till 0-1. Lindomes spelövertag håller i sig efter ledningsmålet men spelarna slarvar lite för mycket i de avgörande lägen man skapar och springer offside vid ett flertal tillfällen och får även ett mål bortdömt för offside. Jonsered skapar endast ett par nästan lägen där ett skott i burgaveln är det närmaste man kommer nätkänning. I den 37:e minuten startar Hannes Nordström ett fint anfall som friställer Donat Zejnullahu som behärskat skjuter in bollen i mål till 0-2 bakom en chanslös Jonsereds målvakt. Inför andra halvlek gör Zebrorna ett byte där Emil Karlsson byter med Alex Rasheed. Lindome fortsätter med sitt stora bollinnehav och i 52:a minuten frispelas Adam Wästlund efter en fin passningskombination och kan helt fri mitt i straffområde slå in 0-3. Jonsered har strax innan Zebrornas tredje mål en bra chans att göra ett redusceringsmål men skjuter högt över i ett fritt läge rakt framför Jens i Zebraburen strax utanför straffområdet. Zebrorna fortsätter oförtrutet med sitt stora spelövertag och byter in Adam Eldin, Rida Madoun, Jonathan Stolle och Noah Mannerström under matchens sista halvtimma. Lindome gör ytterligare tre mål med jämna mellanrum under matchens sista tredjedel. Målskyttar är Alex Rasheed, Socras Lutonda Luzayadio och Abdullahi Dirir. Kul med en klar seger i premiären men nu ser vi framåt och förbereder oss för hemmapremiären mot Qviding som kryssade borta mot Husqvarna i sin premiärmatch. Välkommen till Lindevi fredagen den 5:e april 19:00 alla Zebrafans för vi hoppas på ett massivt publikstöd. Herr för 19 dagar sedan 0kommentarer